Tai chi-qi gong lessen

Wat is tai chi en wat is qi gong?

Qi gong is een bewegingsleer die zijn oorsprong kent in China. Dit bestaat veelal uit rustige oefeningen die het doel hebben om de chi (energie) beter te laten stromen in het lichaam. Het doel is het opheffen van blokkades en het zelfhelend vermogen te stimuleren. Dit combineer ik tijdens de lessen met tai chi. Tai chi is een vorm van zelfverdediging waarbij we een vaste serie houdingen die “de vorm” wordt genoemd doorlopen. Dit is een vorm van meditatief bewegen die als doel heeft het zelfvertrouwen te vergroten en te werken aan een betere lichaamshouding.

Waarom de unieke combinatie van tai chi, qi gong en yoga in een les?

Omdat ik opgeleid ben zowel in tai chi als in qi gong en daarnaast ook yogadocent ben geef ik een combinatie van deze drie bewegingsvormen. Juist de combinatie van deze drie zorgt ervoor dat zowel beweging als ontspanning aan bod komen. Zo stimuleer je de fysieke gezondheid, het zelfhelend vermogen en de mentale ontspanning in een les.

Hoe ziet een les eruit?
We beginnen de les met een opwarming om de spieren en gewrichten soepel te maken.Als we opgewarmd zijn gaan we aan de slag met een serie wisselende qi gong oefeningen.Hierna volgt de tai chi waarbij we dertien stappen uit “de vorm” van tai chi quan doorlopen.Zittend op de mat vervolgen we de les met een aantal yoga oefeningen.We eindigen liggend met een ontspanning zodat lichaam en geest volledig in balans komen.
Deelnemen kan op ieder niveau waardoor de les toegankelijk is voor iedereen. Je bent van harte welkom voor een gratis proefles.
De combinatielessen worden gegeven op maandagavond:
van 19.15 tot 20.15 uur
van 20.30 tot 21.30 uur

Kosten: € 9,50 per les

Cursuslocatie
Buurthuis Ut Praotuis
Achter de Molen 17
4873 GW Etten-Leur

Interesse? Neem dan contact op via de contactpagina.